Weetjes over groenten en fruit
Dat groente en fruit
zo leuk waren, wist je vast nog niet. Maar met onze foodfacts hierover ga je
toch heel anders denken over sommige stukken groente of fruit. Enjoy!
1. Testikelavocado – Avocado is steeds populairder aan het worden onder de gezonde eters. Maar wist je dat de naam door de Azteken (inheems volk uit Zuid- en Midden-Amerika) bedacht is en afgeleid is van het woord ‘a-hu-ac-atl’, wat letterlijk ‘testikel’ betekent. Waarschijnlijk door de vorm van de vrucht.
2. Ketchup als groente
– Tijdens de regering van Reagan in Amerika moesten gesubsidieerde maaltijden
voor een deel bestaan uit groenten. Een pizza met twee lepels ketchup voldeed
aan deze eis, omdat het rode goedje in die tijd als groente telde. Vast veel
gelukkige kinderen. ? Nog een grappig feitje over Heinz Tomaten Ketchup
is dat de saus niet sneller dan 0,015 meter per seconde mag stromen om niet
afgekeurd te worden. Lees hier meer over deze snelle ketchup foodfacts!
4. Spicy pepper –
Rode, gele en groene pepers zijn eigenlijk helemaal niet pittig. Maar door de
chemische reactie van de ‘alkaloïde capsaïcine’ op de ‘nociceptoren’ in de
tong, raakt het arme smaakorgaan helemaal van slag. Het maakt de tongzenuwen zo
erg in de war dat ze denken in brand te staan. Hier komt het branderige gevoel
(alsof je vuur gaat spuwen) van hete peper vandaan.
9. Drijvende sinaasappel – Een ongepelde sinaasappel drijft op het water, maar een gepelde zinkt als een baksteen. Gek hè?
Groetjes van de Fruitkorf Alken